Over mij

Mijn naam is Lisette van ’t Oever, moeder van 3 kinderen (12, 10 en 8 jaar)Geboren in 1982 in een prachtig landelijk gebied Kamperveen. Opgegroeid op een boerderij, omringt door dieren, natuur en bedrijvigheid. Ik zie mezelf nog regelmatig door het land lopen, bij de koeien, in de stal, mijn ouders helpend of zittend bij het water. Water heeft van jongs af aan al aantrekking op me gehad en nog ben ik daar graag. In de natuur en bij het water doen mij goed, het doet mij mijn onderstroom voelen. In mijn logo mocht dan ook dit water en deze beweging, passend bij mij, mijn achternaam, in kleur en vorm een plek krijgen.

Bij het water en in de natuur kan ik tot mezelf komen los van wat onze maatschappij/omgeving van ons doet (lijken te) vragen. Deze ruimte laat weer voelen en van daaruit komen woorden die ik schrijf als vanzelf in me op en brengen me tot rust. Een deel van dit schrijven deel ik graag en heeft er voor gezorgd dat ik een eigen facebook pagina Leef in Liefde heb opgezet. Kijk en lees gerust eens.

Loopbaan

In mijn leven heb ik een aantal jaren in het onderwijs gewerkt, met veel liefde voor de kinderen. Daar viel mij altijd die leerling op die niet lekker in zijn of haar vel zat. Met die leerling wilde ik het contact leggen, de begeleiding en de aandacht geven die het zo nodig had. Ook nu in mijn andere baan als studiebegeleidster merk ik dit weer op. Juist die leerling waar de lesstof niet direct het probleem is, valt mij op en trekt mij. Ik ga in contact zodat de leerling tot leren kan komen. Ook in dit werk wil ik de leerling zien naast de lesstof en het werkelijke contact aangaan. In het basisonderwijs kon ik dit niet zoals ik dat werkelijk graag wilde. Na een aantal jaren vertelde ook mijn lichaam dat het genoeg was. Ik was ondertussen ook moeder geworden en ik kreeg steeds meer klachten en heb toen besloten te stoppen.

Homeopathie

In die tijd kwam homeopathie op mijn pad. Via de klachten van mijn oudste zoon kwam ik zelf in gesprek en behandeling bij de homeopaat. Deze geneeswijze trok mij. Iets in mij voelde dat ik hier wat mee mocht en ik ben de eerste hulp- en basiscursus gaan volgen. Homeopathie liet me niet meer los! Het klopte met mijn beeld op ziekte, herstel, gezondheid. Van mijn beeld op de mens die zoveel meer is dan zijn /haar fysieke lichaam. Het klopte met dat wat in mij al jaren riep... dat er andere wegen zijn tot herstel dan symptoombestrijding middels reguliere medicatie zoals bijvoorbeeld anti depressiva. Deze had ik destijds van mijn huisarts aangeboden gekregen, maar het stond mij zo tegen om te nemen. Ik wist het kon anders. Ik wist er zit iets onder waar ik wat mee mag in wie ik ben. En er was een andere weg, een weg die paste bij wat ik vanbinnen voelde. Na de basiscursus heb ik besloten de opleiding tot klassiek homeopaat te gaan volgen. Daar voel ik me thuis en heb ik me dit prachtige vak mogen eigen maken.

Coaching 

Mijn weg heeft er toe geleid dat mijn ex-partner en ik in een liefdevolle verbinding samen zorgen voor onze drie kinderen in co-ouderschap. Tijdens mijn weg mocht ik ervaren dat ik me in de liefdesrelatie thuis voel bij een vrouw, ook hier de (h)erkenning en het thuisgevoel. Een mooi en ook een pijnlijk proces, de erkenning voor mezelf en de pijn die het anderen gaf en het loslaten van wat ik niet meer kon en het toelaten van nieuwe vormen.

Vanuit mijn eigen ervaring in de afgelopen jaren heb ik ook gemerkt hoe weinig mogelijkheden er in de regio zijn wanneer je wilt spreken over homoseksualiteit of andere relatievormen. Het is zo van belang dat je open, en zonder oordeel te ervaren, kunt delen. Om te ervaren wat je past, waarin je en hoe je verder wilt. Dat deed mij besluiten ook daar ruimte aan te geven via de coaching en er juist zelf te willen zijn voor diegenen die graag hierin hulp willen of over willen spreken, binnen welke relatie / relatiehulpvraag ook.

Behandeling

Ik heb mogen ervaren in mijn leven als moeder, in mijn werk en in opleiding tot therapeut en klassieke homeopaat dat ik jou de ondersteuning, de behandeling en hulp kan geven die de nodig is naar meer herstel, (zelf)inzicht, kracht, zelfvertrouwen en zelfliefde. Door te luisteren met aandacht, door de juiste vragen te stellen, door een uitgebreide uitwerking van de anamnese om te komen tot het passende geneesmiddel en door te zien en voelen waar ik heen mag.

Eén van mijn kinderen gaf mij hierover in de volgende woorden een prachtig cadeau: “Mama, jij ziet wat de ander nodig heeft” 

En dat is wat ik voor jou kan doen en wil zijn, "zien" in de brede zin van het woord.

 
 
 
 
E-mailen
Bellen